EPeKa & Erasmus+ dani 2019

12. oktobar 2019 od 10.00 do 13.00
Radomira Mitrovića 10, Berane

Udruženje EPEKA Crna Gora vas poziva da s nama proslavite Erasmus+ dane 2019. Naša proslava bit će u subotu, 12. oktobra 2019, u Beranama.

Nevladina organizacija EPEKA dio je Erasmus + programa sve od svojih početaka u 2016 godini. Najviše smo sudjelovali kao participanti odnosno partneri na projektima omladinskih razmjena i obrazovanjima omladinskih radnika, od 2018 godine postali smo i koordinatori Erasmus+ projekta sa naslovom Fighting Corruption – Expanding the Union, koji je financiran iz EU programa Erasmus+ Capacity Building in the Field of Youth in the Western Balkans. U projektu surađujemo sa partnerima iz EU i uključujemo NVO EPEKA iz Srbije i Slovenije.

Otada smo aktivni na području organizacije omladinskih razmjena, obrazovanja mladih, studijskih posjeta, volonterskih aktivnosti, strukturiranog dijaloga, izgradnje kapaciteta za omladinske organizacije, razmjene dobrih praksi i uspostavljanja ili uvođenja novih metodologija na područje obrazovanja odraslih ili rada sa omladinom. Svrha ovih metodologija je povećanje kvaliteta učenja, obuke; proučavanja i modernizacije institucija sa posebnim naglaskom na proširenju međusektorske suradnje i društvenih inovacija.

Da biste stekli bolji uvid u ono što radimo te prednosti i koristi EU Erasmus + programa, pozivamo vas da nam se pridružite u subotu, 12. oktobra, na prezentaciji prethodnih programa, gdje ćete imati priliku vidjeti produkte koje smo proizveli u našem radu, kao što su letci, brošure, filmovi itd. i osobno ćete upoznati naše volontere koji su sudjelovali u aktivnostima Erasmus + – bilo kao koordinatori ili sudionici.

Pridružite nam se! Neće vam biti žao i nadamo se da ćete nam se u budućnosti pridružiti u procesu cjeloživotnog učenja putem programa Erasmus +.

Za više informacija pošaljite nam office@epeka.me ili nazovite na: +382 67 347 755